DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ AFİŞ YARIŞMASI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ AFİŞ YARIŞMASI

"GÖNÜL ÇALAB'IN TAHTI: AÇIKLAMALI YUNUS EMRE SÖZLÜĞÜ" ORTAOKULLAR ARASI EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI 

13.12.2023 68

AMAÇ:  Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

KONU: Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı Ortaokul Kademesi , Aralık Ayı Etkinlikleri Kapsamında Öğrencilerin "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğünden Seçilecek En Az Üç Kelimenin Yer Alacağı Anlamlı Bir Cümle Ve Afiş Oluşturması Beklenmektedir.

HEDEFKİTLE: Yarışmanın hedef kitlesi Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî / özel eğitim öğretimkurumlarında öğrenim görmekteolan 7. sınıf ortaokulöğrencileri.

YARIŞMA DAHİLİNDE OKULMUZDA YARIŞMAYA GİREN ÖĞRENCİLERDEN AFİŞLER ALINARAK BİRİNCİ SEÇİLEN ÖĞRENCİ İLÇE YARIŞMASINA GÖNDERİLMİŞTİR.13-12-202313-12-202313-12-2023