ZEKA OYUNLARI

GO, MANGALA, SATRANÇ, REVERSİ, Q-BİTZ, SUDOKU, DEDEKTİF, LOOK LOOK, KORİDOR, Equilibrio, PENTAGO, RENKLİ KÜPLER,

KELİME ÜRETME OYUNU, SKİPPİTY, AKILLI BARDAKLAR, HEDEF 5 OYUNU ...

GİBİ BİRÇOK ZEKA OYUNLARI ÇEŞİTLERİMİZ VARDIR.

22.09.2021 1172

23-09-2021

MEB ZEKA OYUNLARI DERSİ HANGİ OYUNLARDAN OLUŞUR?

MEB zeka oyunları 6 (altı) farklı kategoriye ayrılmış her kategori altında çeşitlendirilmiş zeka oyunlarından oluşmaktadır. Bu oyunlar çocuklar için eğlendirici ve öğreticidir. MEB zeka oyunları dersi seçmeli ders olarak müfredata eklendiği için örneğin, matematik dersi gibi her öğrencinin katılmak zorunda olduğu veya her okulda uygulanan bir ders değildir. Bununla birlikte çok sayıda oyun seti gerektirmektedir. Çocukların 2-3 yaşından itibaren kendi yaşına uygun zeka oyunları oynaması tavsiye edilirken MEB Zeka oyunları ders programı 5. 6. 7. Ve 8. sınıflar için uygulamaya konulmuştur. Zeka geliştirici oyunlar olarak bilinen ve dünyanın en çok tercih edilen oyunları arasından MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından seçmeli ders olarak müfredata eklenen oyunlar şu şekildedir:

1.Akıl Oyunları

Sudoku